Trygg och snygg

Skorsten är inredning! Kulörerna svart, grå och vit är standard. Borstad rostfritt, koppar, mässing och ett 20-tal andra kulörer ger stora möjligheter att designa ditt hem efter personligt tycke. I eldstadsrummet väljer du eventuellt ett svart eller grått rör men om rökröret är synligt på övervåningen vill du kanske ha det vitt, silvergrå eller kanske borstad rostfritt? Även vår skorstenshuv går att få i flera färger både som rund och fyrkantig. NVI skorstenar passar till de flesta kaminer och eldstäder på marknaden. NVI skorstenar är CE-märkta och uppfyller US:s hälso, miljö- och säkerhetskrav. Vi trygga med att skorstenarna inte vara är snygga utan även säkra och av högsta kvalitet och därför lämnar vi 25 års garanti på våra moduler. Vårt sortiment täcker dimensioner från Ø125 till Ø250 mm. Från 2020 har vår klassiker NVI 2000 fått sällskap av den smäckra, snygga och mjuka NVI 3000. Läs mer om sortimentet nedan.

NVI3000

Säkerheten

En skorsten från NVI är ett säkert val! Innerröret är tillverkat i syrafast stål. Vår isolering är en s.k. omlottisolering för minimalt värmeläckage i skarvarna. Skarven på yttermanteln är nästintill osynlig och du kan få yttermanteln valfri RAL-kulör. NVI har dessutom 25 års garanti. Våra skorstenar är testade och CE-märkta och passar till de flesta kaminer på marknaden.

Inredning

NVI:s stilrena skorsten är idag en del av din inredning. Standardfärger är svart, grå och vit, men finns även att få i valfri RAL-kulör kulörer samt koppar, mässing eller borstad rostfri. Med vår senaste modell - NVI 3000 får du dessutom en smäcker skorsten med mjuka, estetisk tilltalande böjar som ger lägsta möjliga flödesmotstånd.

Skorstenstyp

NVI skorstenar finns i flera olika utföranden och dimensioner från den smäckra NVI 3000 med Ø125 mm rökrör till NVI 2000 största dimension på Ø250 mm. Skorstenar som kan anslutas med flera eldstäder. Skorstenar med integrerad tilluft samt skorstenar för din vedeldade bastu.

Temperatur

En rökkanal ska förutom att hålla en jämn temperatur även vara så välisolerad att omgivande brännbart material aldrig blir varmare än 85º C för att inte riskera skador på huset, våra skorstenar är testade och godkända för T450 eller T600 beroende på modell och montage.


Ett säkert val!

Säkerheten var en viktig fråga när vi valde kamin och skorsten. För oss är det viktigt att kunna sova tryggt om natten, även en kall vinter efter många timmars eldning. Vi vet att NVI har bra kvalitet på sitt material och det är även en fördel att skorstenen är designmässigt snygg då den är centralt placerad i vårt hus. Jag ville ha något passade in i vårt moderna hem och som fungerar som en inredningsdetalj. NVI har stor flexibilitet och vi valde att ha vår skorsten pianosvart, en färg utanför standardsortimentet, och en vit innertaksring som matchar taket.

Sofia - nöjd NVI-kund


NVI 3000

2020 lanserade vi NVI 3000 - en Ø125 skorsten med en ytterdiameter på Ø220 som kan monteras genom hela huset utan övergångar. NVI 3000 har försetts med mjuka böjar som gör att rök och rökgaser strömmar ut med mindre motstånd. Den mjuka böjen ger dessutom ett mer estetisk och tilltalande utseende. Moderna kaminer blir smäckrare och snyggare och då ville vi skapa en skorsten som matchar på bättre sätt. NVI 3000 har blivit en stor succé och har tagit stora marknadsandelar. Både NVI 2000 och NVI 3000 är godkända i T450.


NVI 2000 Combi

NVI 2000 Combi har en helt ny tilluftsanslutning som omarbetats designmässigt samt har fått ett betydligt stadigare montage. Genomgående för serien är dripless montage. Takhuven har vädersäkrats med förbättrad regnkrage, fast monterat beklädnadsrör, bättre kondensskydd samt möjlighet att montera tagstege. Skorstenen kan användas vid sidodragning.


NVI 2000

NVI 2000 finns i dimension Ø150, Ø190 och Ø250 mm. Skorstenen finns i halv- och helisolerat utförande och kan användas för sidodragning. NVI 2000 finns även som Kombi. Kombiskorstenen är en tilluftsskorsten som tar in förbränningsluft genom en luftspalt mellan mantel och isolering. NVI 2000 har ett rökrör av 1,0 mm syrafast stål. Isoleringen i skorstenen är av omlottyp som ger täta skarvar.Varukorg